mandag den 10. juni 2013

Fjerkræserne på FavnenFuld i Hjorthede!
 
 
 

 Moskusandrikken "Kong Karl" med en af sine to koner "Dullerne"
 
Den anden Dulle har lige lagt sig skruk, i en gammel mælkejunge på 10 æg fra landænderne.
Jeg har valgt at hun skal ruge landællinger ud. Landænderne bliver ikke skruk, så jeg bytter moskusande æggene. Når så moskusanden syntes at reden er passende fuld med æg bliver hun skruk og gemmer sig gerne ind i en hulning i 4 - 5 uger, indtil der er ællinger.
 
Moskusænderne er fantastiske til at ruge og rigtig gode mødre til at passe på sine små. Og så kan de kan nemt have 3 - 4 kuld ællinger på et år. Ret produktive må man sige!
 
 
 
Oprindelige gamle danske vildfarvede landænder Terkel med sine to Anja og så den moderne hvide landand Mette.
De gamle danske landænder, bliver ikke så store som de moderne racer og er senere klar til slagt, men deres kød er meget mere lækkert og smagfuld og ikke så fedt. 
De drøner rundt på hele FavnenFuld hele dagen og æder biller, snegle renser hesteboksne for fluer osv. det virkelig nytte dyr på et Økologisk landbrug som FavnenFuld.

Gasen Morten med sin nye kone Rip.
Morten mistede sin kone Mie i foråret, så jeg har købt en gæsling, som gerne skulle blive den nye kone i 2014.
Morten er touluserace og Rip er den oprindelige danske gråbrogede gåserace.
 
Morten og Rip æder en masse græs og ukrudt rundt om bygningerne og "klipper" græsset på toften. Her kan jo selvfølgelig ikke sprøjtes med pesticider, så det er vigtig at der er balance i naturen og benytte sig af "nyttedyr" det er ren gevinst for ØKOLOGIEN


Ingen kommentarer:

Send en kommentar